Waar komt de grote vraag naar transgenderzorg vandaan? Door acceptatie, zichtbaarheid én de zorg zelf, blijkt uit langverwacht rapport (NRC)

Het is dé grote vraag binnen de transgenderzorg: waar komt de stijging van het aantal aanmeldingen bij de genderpoli vandaan? Die deed zich met name de laatste tien jaar voor in binnen- en buitenland. Verklaringen werden gezocht in toegenomen acceptatie en een betere zorgkwaliteit. Maar goed onderzoek ontbrak. Reikhalzend werd dan ook uitgekeken naar het rapport van de Radboud Universiteit. Daarin staan geen simpele verklaringen, en naar het meest controversiële onderwerp (jongeren) is meer onderzoek nodig. Lees mijn artikel hierover bij NRC.

Een jaar geleden interviewde ik de onderzoekers al: ‘Transgenderzorg is een taak voor de hele maatschappij, niet alleen voor de genderpoli’