Praten over de problemen van de man, zonder politieke vooringenomenheid (NRC)

Ligt dat niet te gevoelig, een boek schrijven over de problemen van de man? Vrienden van Richard V. Reeves, die Of Boys And Men schreef, raadden het hem af. In het huidige Amerikaanse politieke klimaat, zeiden ze, zouden zij zich er zelf niet aan willen branden.

Progressievelingen zouden je direct in het conservatieve kamp scharen, onder de Trump-stemmers. Want zijn het niet nog steeds de vrouwen die minder verdienen, vaker slachtoffer zijn van aanranding, te weinig in de bestuurskamers zitten? Aan de andere kant roepen conservatievelingen dat ‘links’ alles wat mannelijk is wil labelen als toxic, en biologische verschillen tussen mannen en vrouwen wil uitgummen.

Hoe te laveren door deze gepolariseerde culture wars, die met name in de Verenigde Staten fel worden gevoerd? We kunnen én de problemen van de man benoemen én gepassioneerd zijn over vrouwenrechten, schrijft de Brits-Amerikaanse Reeves, senior fellow aan de vooraanstaande denktank Brookings Institution in Washington DC.

Lees mijn recensie bij NRC.