Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek voor serie over tech in het onderwijs

Samen met de onderwijsredacteur bij NRC, Mirjam Remie, heb ik de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek ontvangen, voor ons drieluik over hoe techbedrijven voet aan de grond krijgen op basisscholen en middelbare scholen. Die ontwikkeling wordt versterkt door de coronacrisis. Lees hieronder de stukken terug:

1. Bedrijven: Welke ideologie zit er achter de onderwijsproducten van techbedrijven?

2. Scholen: Hoe kies je als school de juiste technologie?

3. Leerlingen: Hoe ervaren leerlingen de digitalisering in de klas?

Mirjam was óók genomineerd met Patricia Veldhuis (NRC) voor hun coronaverslaggeving, en de derde nominatie was voor Rik Kuiper en Kaya Bouma van de Volkskrant voor dit stuk. Uitreiking was 28 januari.

Dit bericht is geüpdatet na de uitreiking.